лазерната епилация

Да научим повече за лазерната епилация

Премахването на нежеланите косми завинаги (а възможно ли е дори чисто физиологично?) всъщност е желанието на всяко момиче, вероятно без изключение. И както знаете, именно лазерната епилация може да ни помогне в това.

Да, лазерното премахване на косми съществува на пазара повече от десетина години, но все пак поражда много въпроси, митове и предположения около себе си. Да разгледаме по-обстойно този въпрос.

Ние сме Infinity Clinic, ето и нашите координати: София, бул. Черни Връх 99, 1407
Телефон за връзка: 0876 371 700

Как да разберем кой тип лазер е по-добър?

За извършване на лазерна епилация са разработени множество устройства, които са базирани на лазери с различна дължина на вълната и мощност. По правило клиентът изобщо не се интересува от техническите характеристики на самото устройство, каква дължина на вълната има и т.н. Трудно е клиентът да го разбере. Най-важното е, че има резултат, а не боли.

Днес можем да различим 3 основни типа устройства за нежелана епилация: александритни, диодни и неодимови лазери. Всички останали, например, квантове, елоси – това са техните модификации.

Диодният лазер в лазерната епилация

Диоден лазер работи с дължина на вълната до 800 нанометра. Активно се използва в съвременната козметология за епилация, въпреки че процедурата върху този вид лазер е доста болезнена. Работи добре с тъмна коса на светла кожа. Но този тип лазер не може да се използва за отстраняване на косми, ако имате тен, ще има изгаряния. Искам също да привлека вниманието на момичета с тъмна кожа: диоден лазер върху тъмна кожа може да остави изгаряне.

Друг много важен момент: диоден лазер е контактен лазер. Какво означава? Лазерната епилация се извършва с помощта на дюза, която влиза в контакт с кожата на клиента. Много салони пренебрегват правилата за пълна стерилизация на дюзата: някой прави това само с хлорхексидин, но не убива много бактерии, които провокират гъбички, млечница и херпес.

Също така, минусът на диодния лазер е, че скоростта на температурата е доста ниска: за някои пациенти това причинява истински дискомфорт.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top