Видовете нишки за машинна бродерия

Видовете нишки за машинна бродерия

Видовете нишки за машинна бродерия

Не е тайна, че вашата машина за бродиране използва конци, за да разшири вашите дизайни. Видовете нишки за машинна бродерия са толкова много, от които да избирате (коприна, полиестер, памук, металик и др.) Трудно е да изберете, както и откъде да започнете. Преди да започнем, важно е да изберем вида на конеца си.

Теглото на нишката е малко сложно, тъй като не работи точно така, както звучи. Например номер с ниско тегло на конеца означава тежък, дебел конец. Докато по-голямото тегло на нишката е по-тънко и фино. Стандартните за индустрията конци за бродиране обикновено са с по-голямо тегло на конците (Между 30wt-40wt).

Добрата новина е, че почти всички дизайни на машинни бродерии са дигитализирани за стандартна конци от 40 wt. Разбира се, има някои изключения, но повечето уебсайтове ще посочат в описанието на дизайна какво тегло на конците те препоръчват да използвате.

Сега нека да преминем към различните видове нишки:

Полиестер: Това е най-достъпната и популярна форма на конец за машинна бродерия, трудна за скъсване, лесна за използване и достъпна във всички възможни цветове. Тази лесна за използване нишка е чудесен избор поради своята здравина и привлекателен лъскав външен вид. Този синтетичен конец ще издържи теста на времето в сравнение с коприната. Полиестерните конци могат да се перат в пералня, което го прави чудесен избор за бродирани стоки, които ще се нуждаят от много пране (дрехи, кърпи, покривки и др.)

Коприна: Копринената нишка не е толкова синтетична, колкото полиестерната и поради това не е чак толкова здрава. Това може да доведе до множество прекъсвания на нишки с дизайни, които не са цифровизирани правилно, затова препоръчвам да се използва само този тип нишка с дизайни от реномирани доставчици. Коприната е забележимо мека на допир и създава красив външен вид и усещане. За съжаление обаче може да се изтощи с течение на времето, особено ако се измива многократно. Винаги препоръчвам да използвате изкуствена коприна за шиене на свободно стоящи дантели, за да получите красив завършен продукт.

Памук: Предимството на използването на памук е, че придава по-ръчно бродиран вид и усещане на вашите дизайни. Това прави памучните конци чудесни за преработка на юргани и дизайни на кръстосани шевове.

Металици: Металната нишка придава невероятен външен вид и усещане за твърда жица на вашите дизайни, но може да бъде доста трудна за овладяване. Причината, поради която повечето хора се борят с метални конци, е поради всички скъсвания на конеца. Голяма част от хората често се разочароват и се отказват от метални конци.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top