ако се случи запушване

Ами ако се случи запушване във WC

Какво да правим, ако се случи запушване в тоалетната?

Тоалетната в дома е водопроводно оборудване, което е съставено от: приемник за отпадъчни  води и извита широка тръба. Изходът на тази извита тръба е свързан към канализационната линия. Завойът на изпускателната тръба присъства с причина – благодарение на това дизайнерско решение се създава водна брава, която е бариера и предотвратява навлизането на токсични канализационни газове в апартамента.

Независимо от това, как протича работата на тоалетната, винаги има определен риск от запушване в тоалетната. Завоите на тръбата са областта, където може да се случи запушване, вероятността е много по-голяма, отколкото в един прав участък. Може да се каже, че често това се случва  в по-стари тръби, които саизработени от чугун. С времето тези тръби се покриват с различни солни или органични отлагания с течение на и това води до стесняване на местата в тях.

И така, какъв е съветът: 

Преди всичко, препоръчва да се определи локализацията на блокирането и тогава да се пристъпи към работа. Внимание, защото може да се наложи да се извърши пълна подмяна на старото водопроводно оборудване с ново.

https://xn––6kcbbaiz6arnqceeq4ct9g.bg/%d0%be%d1%82%d0%bf%d1%83%d1%88%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8/

Какъв ще е методът на почистване? Това зависи от вида на запушването.

Основните видове запушване на тоалетната:

-Органично запушване;

– Запушване с дребни предмети;

-Пълно блокиране при попадане на големи предмети.

Всъщност, най-често срещаният вид запушване на тоалетна тръба е органичният.

Отпадъкът се събира  постепенно, за голям период от време и в даден момент стеснява прохода, като не позволява нормалното изхвърляне на органияните отпадъци. При такив вид блокажи се използват различни по вид химически агенти, които разтварят органичния отпадък. Химикалите, може да откриетенавсякъде в  магазина, те се продават в различни варианти:

-течност;

-перлички;

-прахообразен препарат.

Статистиката сочи, че наа второ място в честотата на запушване на тоалетната тръба е попадането на малки предмети. Като това може да са както остатъци от тоалетна хартия и ролки, така и хранителни отпадъци, също и всякакъв друг вид боклук.

Още важни детайли

В този случай е най-добре да използвате бутало, ако се случи запушване. Защото използването на химикали няма да доведе до съществен резултат. Буталото се справя чудесно със запушването с малки отломки.

В случай обаче, че Вашата тоалетната е запушена в резултат на попаднали по-големи предмети, като нещо от плат или гъба, попаднали строителни отпадъци и нещо подобно, тогава буталото едва ли ще помогне. В такава ситуация използвайте специален кабел – техника за почистване. Или най-лесно е да извикаме вик майстор по телефона

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top